Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

7085 школници прекрачиха училищния праг през тази учебна година

 17 Септември 2012

22 учебни заведения в община Кърджали отвориха днес врати за започването на новата учебна година. В първия учебен ден училищните дворове отново се напълниха с усмихнати школници, учители, родители, нетърпеливи и малко притеснени първокласници.
Развълнуваните първокласници – 677 на брой през тази учебна година, получиха книжка с лично послание от кмета на община Кърджали и негов подпис, като част от инициативата „На училище с усмивка”. Това става за осма поредна година. Тази година първокласниците са с 30 по-малко от миналата. Затова пък в по-горните класове учениците се увеличават. По данни на директорите за учебната 2012/2013 година в община Кърджали учениците са 7 085.
Децата на пет години, обхванати в целодневна форма на обучение са 582, а 536 са шестгодишните, които ще посещават подготвителни групи в детските градини. 136 са пък тези, обхванати в подготвителни групи в учебните заведения от общината.
Вече са ясни и параметрите за дофинансиране на поднормативните и слети паралелки. Те бяха гласувани на последното заседание на Общински съвет Кърджали, проведено на 14 септември. През новата учебна година учебните заведения с поднормативни и слети паралелки са общо десет. В девет от тях дофинансирането ще бъде в размер на 20 на сто от общия бюджет на училището, а в едно 40 процента. Дофинансирането е общо за 85 поднормативни и слети паралелки на обща стойност 102 973 лева.

Още снимки
 Прочитания: 1624 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign