Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Откриваме новия парк „Арпезос-Север” на 20 септември

 17 Септември 2012

След като години наред в България не се създаваха нови паркове, на 20 септември от 18,30 часа в Кърджали ще бъде открит новия зелен символ на града - парк „Арпезос-Север”, Първа и Втора част. Това обяви днес пред журналисти кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис.
Новият парк е четвърти за областният център. Той се открива 51 години след построяването на парк „Простор”- последната градена зелена зона в областния център. Официалното откриване ще бъде предшествано от детски празник с начален час 16.00 ч . Клоуни ще посрещат и забавляват малчуганите.
В алеите на парка ще бъде експонирана изложба дело на възпитаниците на фото-клуба към ОДК. В поредица от снимки те представят етапите от изграждането на парка. Мултимедия също ще покаже облика на мястото преди и след строителството.
Организаторите са предвидили за всички посетители и гости богата концертна програма с участието на фолклорни групи от Дома на културата и читалищата. Празненството ще завърши със заря.
Пред представителите на медиите днес кметът съобщи, че вече са изпратени покани до представителите на институциите за присъствие на откриването.
„За мен е важно да дойдат колкото се може повече кърджалийци, защото парка е направен за тях и гостите на града”, подчерта инж.Азис.
Чрез журналистите градоначалникът отправи за пореден път и апел към жителите на областния център да ползват придобивките, но и да пазят направеното досега. Към думите му се присъедини и ръководителят на проекта и главен архитект на общината Петя Назърова. Тя припомни, че новопостроеният парк се простира върху 64 декара площ, а заедно с Градската градина площта нараства до 70 декара.
Арх. Назърова съобщи още, че общината вече е готова с техническите проекти за продължението на парка в посока – пазара, с които ще кандидатства по ОП „Регионално развитие”. Стана ясно още, че допълнително ще се търси финансиране за изграждането на улицата под каскадата и за пешеходния мост, свързващ двете части на новия парк.


 Прочитания: 3289 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign