Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приютяваме музика, приказки и фотография в проекта „Мостът – кръстопът на култури”

 18 Септември 2012

На 22 септември започва реализацията на проекта „Мостът – кръстопът на култури”, чиято цел е различни културни дейности да бъдат демонстрирани на различни места в градската среда. В Денят на независимостта на България в Кърджали ще празнуваме и Ден на музиката. Това ще стане в Градската градина. На 29 септември пък за града ни ще бъде Ден на приказките. Той ще се проведе в парк „Простор”. На 6 октомври ще отбележим Деня на фотографията в парк „Горубсо”. Кулминацията на проекта ще бъде на 20 октомври, събота, когато на самия мост ще се проведе Уикенд фестивал „Мостът – кръстопът на култури”.
Три импровизирани сцени ще бъдат на разположение на кърджалийци на 22 септември – Деня на музиката, разказа зам.кметът Елисавета Кехайова. Всички желаещи гости и наши съграждани, малки и големи ще имат възможност да се включат в този музикален празничен ден, докосвайки се до различни инструменти. Те е ще могат да демонстрират и своите умения, без за това предварително да е репетирано. Ще има и гости изпълнители. „Ще се опитаме да създадем една изключително приятна, музикална атмосфера на трите импровизирани сцени. Идеята е да се включат максимален брой хора”, каза Кехайова.
В Деня на приказката, 29 септември, децата на Кърджали ще имат възможност да демонстрират костюми на различни приказни герои, сами да ги ушиват, да разказват любими приказки, да ги драматизират.
Най-голямото събитие е „Уикенд фестивала”, който ще се проведе на 20 октомври на самия мост. Движението по него ще бъде спряно в следобедните часове. Там ще се „срещнат” всички предишни празнични събития – музика, приказки и фотография.
Изпълнител на проекта е фирма „Златния век”, част от консорциума „Медия Кълтчър бридж”ДЗЗД, чийто представител е актьорът Калин Сърменов.
Водеща организация при реализацията на проекта "Мостът –кръстопът на култури” е Община Кърджали, а неин партньор – Фондация “Младежки център КРЪГ”. Проектът е на стойност 418 152 лева, а финансиращата програма е ОП „Регионално развитие”, Схема за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ: BG161PO001/1.1-10/2010/ 033 „Подкрепа за създаване и промотиране на иновативни културни събития”.


 Прочитания: 1545 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign