Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Награждават победителите от първия кръг на конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“

 01 Ноември 2012

На 5 ноември от 13.00 часа в офиса на Областен Информационен Център - Кърджали ще бъде награждаването на малките художници, участвали със свои рисунки в първия кръг от националния конкурс на тема „Как искам Европейският съюз да промени моя град“.

Наградите са осигурени от Централния информационен и координационен офис. Двама победители в двете възрастови групи ще получат възможността за участие в следващия етап на конкурса и ще се борят за голямата награда.
Конкурсът „Как искам Европейският съюз да промени моя град“ е национален и се провежда със съдействието на Областните информационни центрове в цялата страна. Стартът на консурса бе даден на 17 септември т.г. и продължи до 19 октомври. Право за участие имаха децата на възраст от 6 до 12 години, разделени в две възрастови групи-от 6 до 10 години и от 11 до 12 години.

В ОИЦ Кърджали са представени над 280 рисунки. Зелена и чиста природа, много и различни увеселителни паркове, домове за сирачета, приюти за животни, велоалеи, аквапаркове и зоологически градини са само част от идеите на участниците в надпреварата. Жури от петима изявени творчески личности ще оценява творбите на 30 и 31 октомври т.г.
Областният информационен център е изграден по проект на Община Кърджали „Създаване на Областен информационен център в гр. Кърджали”, Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161РО002-3.3.02-00012-С0001, който се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

 Прочитания: 1671 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign