Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Децата на Кърджали мечтаят за своя град в щрихи и рисунки

 06 Ноември 2012

На 5 ноември в офиса на Областен Информационен Център - Кърджали се проведе награждаването на призьорите от конкурса „Как искам Европейският съюз да промени моя град“. Конкурсът в Кърджали излъчи за регионални победители 6 годишната Джулия Коджаманова от ОДК „Чайка“ във възрастова група 6-10 години и 12-годишната Симона Чаушева“, ученичка в СОУ“Владимир Димитров Майстора“, представител на голямата група 11-12 години. Двамата най-добри художници получиха MP3 плеъри, комплекти за рисуване и грамоти. Техните творби ще участват в националния кръг на конкурса в София, който ще приключи на 21 декември 2012г. Журито номинира още 20 рисунки, които бяха наградени с поощрителни награди и грамоти.

На церемонията присъстваха началникът на Регионалния инспекторат по образованието Гроздан Колев, представители на Община Кърджали, директори и учители от детски градини и училища, родители и множество малчугани.
„През вашите очи можем да видим какво трябва да се случи в Кърджали и България в бъдеще“, сподели в приведствието си ръководителят на проекта г-жа Надежда Цветкова.
Кърджали да се сдобие със зоопарк, ледена пързалка, МОЛ, а в центъра на града да бъде изградена метростанция - това са само част от желанията на децата в града, споделени чрез рисунките им. Екипът на ОИЦ Кърджали благодари на всички участници в конкурса и им пожела да сбъднат мечтите си в реалност.
Областният информационен център е изграден по проект на Община Кърджали „Създаване на Областен информационен център в гр. Кърджали”, Договор за безвъзмездна финансова помощ № BG161РО002-3.3.02-00012-С0001, който се финансира от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.Проект “Създаване на областен информационен център в гр.Кърджали”№ BG161PO002-3.3.02-00012-С0001 , финансиран от Оперативна програма „Техническа помощ”, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Още снимки
 Прочитания: 1732 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign