Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

СОУ „Йордан Йовков” отбелязва патронния си празник

 09 Ноември 2012

Днес за 55-ти път СОУ „Йордан Йовков” чества своя патронен празник. Предстоящото събитие събуди познати вълнения, провокира интересни идеи и стана повод за приятни спомени. Ученици и учители са в трескава подготовка за традиционните „Йовкови дни”, които тази година започнаха на 19 октомври и приключват днес с екскурзия до Жеравна. Вчера към родното място на Йовков отпътуваха учениците, взели активно участие в „Йовковите дни” и спечелили престижните места в конкурсите и състезанията.
В рамките на Йовковите дни се проведе състезанието „Ние познаваме живота и творчеството на Йовков”, в което взеха участие учениците от V до VІІІ клас. Състезаващите се екипи бяха подготвили презентации за живота и творчеството на писателя и отзиви за едни от най-популярните Йовкови творби. В третия кръг на състезанието участниците разпознаваха Йовкови герои по портретните им характеристики. Във финалния етап на състезанието, проведен на 6 ноември, премериха сили учениците от VІ а и VІІ а класове.
И тази година, наред със спортните състезания по волейбол и баскетбол , конкурса за илюстрация и екскурзиите, учениците се съревноваваха в изработване символа на училището „бялата лястовица” от рециклирани и природни материали. Традиционен елемент в „Йовкови дни” е празничната емисия на училищното радио School days, както и ММПрезентация на тема „100 години Кърджали”.
Дни преди отбелязването на патрония празник директорът на средното училище Недялка Кюпреджиева получи лично от премиера Договор за безвъзмездна помощ по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“ и Европейския социален фонд. На официална церемонията в Министерския съвет бяха връчени договорите за безвъзмездно финансиране на 74 одобрени проекта по схеми за „Образователна интеграция на децата и учениците от етническите малцинства” и „Реинтеграция на отпаднали ученици в образователната система”, финансирани в рамките на приоритетна ос 4 на оперативната програма „Развитие на човешките ресурси", по която Министерство на образованието, младежта и науката е междинно звено. Общата стойност на договореното финансиране по двете схеми е близо 20 милиона лева.Проект «Образователна интеграция на учениците в СОУ „Йордан Йовков”, гр. Кърджали» е с продължителност една календарна година.

Още снимки
 Прочитания: 2377 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign