Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Пак гласуваха решението за безлихвения заем за пазара, върнато от областния

 08 Ноември 2012

Липса на дебати, бойкот от страна на групата съветници от ГЕРБ и преждевременно напускане на заседанието на групата съветници от БСП, така премина поредното заседание на Общински съвет Кърджали днес.
Проекто-дневният ред включваше само две точки и за разглеждането им присъстващите в началото 29 съветници отделиха точно 25 минути.
Преди да бъдат представени предложенията от страна на кмета председателят на общинския съвет Раиф Мустафа призова всички с едноминутно мълчание да почетат паметта на патриарх Максим.
От трибуната на местният парламент председателят му честити Архангелов ден, като поздрави с професионалния празник полицаите и им пожела здраве и успехи в тяхната дейност, след което даде ход на заседанието.
И двете разгледани предложения бяха следствие на върнатото за преразглеждане от областният управител решение на местния парламент, свързано с продажбата на новообразуван имот и предоставянето на част от средствата като безлихвен заем на „Пазар на производителите”.
Кметът на общината инж. Хасан Азис представи пред присъстващите в залата актуална справка за финансовото му състояние. Общият размер на дружеството към 9-месечието са 5 975 000 лева в това число 5 353 000 лева задължения към банки и 200 000 лева към общината.
Върнатото решение бе гласувано на заседание на Общински съвет Кърджали на 12 октомври тази година и по- късно санкционирано от областния управител със заповед до председателя на общинският съвет от 26 октомври, за ново обсъждане с мотивите, че е незаконосъобразно и в него са допуснати нередности и нарушения на административно производствените правила.
И ако групата съветници на ГЕРБ твърдо не се явиха в залата на Бизнес инкубатора, то социалистите участваха в гласуването на решението за продажбата на общинския имот с мотива, че съществува сериозен инвеститорски интерес при сделката, който ще осигури над 100 работни места в Кърджали. След гласуването на това решение групата съветници от БСП напуснаха заседанието.
„Целият град, хората, които са ни избрали очакват тази голяма инвестиция. Трябва да сме безумни и хора, които не уважават избирателите си, за да не подкрепят подобна инвестиция", каза лидерът на социалистите Милко Багдасаров. Той обаче беше категоричен, че в рамките на този Общински съвет няма как да работят заедно с ДПС, ако те не преосмислят становището си относно освободителят на Кърджали генерал Васил Делов.
За нас този въпрос е приключил, пък коментира след извънредното заседание на местния парламент председателят на групата съветници на ДПС Расим Муса. Председателят на местния парламент Раиф Мустафа, пък изрази надежда, че общинските съветници от БСП и ГЕРБ ще се върнат в Общинския съвет, позовавайки са на тяхната отговорност пред кърджалийци. Мустафа не изключва възможността за провеждането на разговори с представители на двете политически партии по въпроса за връщането им в местния парламент.
 Прочитания: 1771 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign