Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Трима ботевци печелят „1000 стипендии”

 14 Ноември 2012

Трима възпитаници на ГПЧЕ „Христо Ботев” в Кърджали в конкуренция с хиляди от цялата страна се пребориха за престижните стипендии в проект „1000 стипендии”. Те са сред 600-те които получават престижните отличия след сериозна селекция от компетентно жури за постижения в различни области от хуманитарните предмети. Това са деветокласниците Айсун Ахмед Юсуф, Кадир-Вахид Нешев Хубенов и десетокласничката Николета Василева Василева.
За тях стипендията не е просто парична подкрепа, а нещо повече – признание за придобитите знания и умения. Айсун, Вахид и Николета я приемат като възможност да надградят старите си знания и да откриват нови светове из дебрите на познанието. Те споделят, че ще използват получените средства за закупуване на книги, учебници и други пособия. Стипендиантите признават, че дължат много на своите учители, и че думите им на признателност не стигат, за да изкажат благодарността си. А за техните учители това е най-голямата награда!
Айсун Ахмед е в 9 клас- профилирана паралелка с английски език и проявява интерес в областта на българския език и литература, притежава изключителна интелигентност и емоционалност. Самата тя споделя: „Обичам българския език и литературата и за мен бе удоволствие да участвам в този проект”
Кадир-Вахид Хубенов, в 9 клас – профилирана паралелка с немски език, е писал есе в областта на физиката и астрономията и защитава тезата, че бъдещето на човечеството е именно в тази област. Точност, целенасоченост, логическа последователност на мисълта – това отличава Вахид, пред когото се откриват големи възможности на развитие в тази област.
Николета Василева от 10 клас – английски език и печели поощрителна стипендия в областта на езикознанието. Тя свързва бъдещето си с владеенето на чужди езици.


 Прочитания: 2091 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign