Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали поставиха цветя на пешеходни пътеки

 16 Ноември 2012

Деца от Кърджали поставиха цветя на пешеходни пътеки на едно от най-оживените места на бул.”Беломорски”. Служители на Пътна полиция спряха движението за десетина минути, а шофьорите на автобуси, камиони и автомобили, пътуващи за Хасково, Пловдив и София, търпеливо изчакваха. По този начин учениците от ОУ”Св. Св. Кирил и Методий” почетоха паметта на техни връстници, загинали по пътищата и отбелязаха Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия
Преди това възпитаниците от началния курс участваха в открит урок като се запознаха с пътната маркировка.Малчуганите демонстрираха умения да пресичат уличното платно. За първи път бе използван специален учебен комплекс, закупен за обучението им. „Правим всичко възможно и полагаме грижи да запознаем нашите деца с правилата на движение, за да ги опазим на пътя. Нека 18 ноември се превърне в повод за размисъл и на пешеходците, и на водачите”, каза директорката на училището Лиляна Янкова.
В неделя – 18 ноември във връзка със Световния ден за възпоменание на жертвите от пътнотранспортни произшествия на територията на област Кърджали ще се проведе специализирана полицейска операция за предотвратяване на тежки пътни произшествия и спазване на правилата за безопасно движение и поведение на пътя. Пътна полиция в ОД на МВР-Кърджали призовава шофьорите да използват редовно предпазни колани, да избират разумна скорост, да не шофират под въздействие на алкохол и упойващи вещества, а пешеходците да проявяват разум и отговорност като участници в движението, за да има повече сигурност по пътищата.
Статистиката сочи , че всеки месец в България 55 души загиват, а 700 са пострадалите при катастрофи.

Още снимки
 Прочитания: 1698 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign