Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Туристически информационен център заработи в Кърджали

 23 Ноември 2012

От близо месец в Кърджали реално заработи нова общинска структура – Туристически информационен център. Той се намира в подножието на парк Простор, непосредствено до стадион „Дружба”. Негова основна цел е ефикасното управление и ефективното функциониране на центъра и е част от проекта, финансиран по програма ФАР „Пътят на боговете, пътят на хората и пътят на златото”. Идеята е да се предостави безплатна информация за гостите на града, както и за местните жители, за всичко, което се случва в областта на туризма - туристически маршрути и обекти, географски забележителности, археологически и исторически паметници на територията на общината. Освен това на посетителите на Туристическия информационен център ще бъде предоставена и информация за спортни и културни събития, места за настанявания, атракции.
Центърът има вече и разработен уеб сайт, отправен от електронната страница на Община Кърджали, който ще е и виртуален посредник между жителите и гостите на общината и местата, които те биха искали да посетят или да научат повече за тях.
Потенциални клиенти на туристическия информационен център са индивидуални и групови туристи, местни жители и всичщи, които се нуждаят от туристически услуги.
В туристическия информационен център работят двама специалисти. Това са Теодора Тончева и Ертан Фета, а с разработването на новата общинска структура е натоварен директорът на художествената галерия „Станка Димитрова” в Кърджали Айдън Серкан.


 Прочитания: 2657 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign