Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

“Световно кафене” на тема “Спин и наркотици”

 27 Ноември 2012

Общински съвет по наркотични вещества и Обединен детски комплекс - Кърджали организираха форум “Световно кафене” на тема “Спин и наркотици” по повод Световния ден за борба със СПИН, който по традиция се отбелязва на всяка година на 1 декември. Във форума взеха участие младежи от клуба създаден към Общински съвет по наркотични вещества – Кърджали и Детски и младежки парламент към ОДК.
В неформална обстановка, в Детската картинна галерия участниците имаха възможност да дискутират по въпроси свързани с ХИВ и СПИН – начини на заразяване и предпазване, както и въпроси свързани с различните зависимости и последствията от тях. Информацията, която получиха, казусите, които разглеждаха, както и ситуациите, който самите участници представиха, показа, че това е тема, която вълнува младите хора. Разиграните ролевите игри пък способстваха за насочването на младите хора към правилния избор за здравословен начин на живот без болести и зависимости.
Всички участници в Световното кафене, бяха единодушни в мнението, че когато правиш избор-трябва да си информиран, както и , че трябва да се провеждат кампании за превенция на различните зависимостите. Активното участие на младите хора в дискусията показа необходимостта от организирането на такива младежки форуми, на които, да поставят своите проблеми и с общи усилия да участват в тяхното разрешаване.

Още снимки
 Прочитания: 1695 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign