Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Набират кандидати за доброволния резерв на БА

 11 Януари 2013

Започна подаването на документи за вакантни длъжности за войници и резервисти в Българската армия
Крайният срок за представянето на документите за войници е 18 януари, а за резервисти -28 март 2013 г. Желаещите да кандидатстват могат да получат повече информация от офиса на Община Кърджали към Областен военен отдел- Кърджали, намиращ се на ул.”Отец Паисий”№3 ет2 ст.№18 или сградата на Стария градски съвет, съобщи Георги Георгиев, ръководител на офиса.Това е вторият етап от кампанията, която Министерство на отбраната обяви по набиране на резервисти за нуждите на Българската армия. За резервист може да кандидатства всеки български гражданин, дори и да има друга професия през това време.
Свободните места за резервисти на армията са за войници, сержанти и офицери, като възрастовата граница за войници и сержанти е от 18-55 години, а за офицери – до 60 години. Обявени са вакантни места за всички видове въоръжени сили – сухопътни войски, военновъздушни и военноморски сили.Такава кампания за набиране на резервисти необходими на Българската армията се организира за първи път у нас и е регламентирана с приетия през юли м. г. "Закон за резерва на въоръжените сили на Република България".
До 2014 година на служба в доброволния резерв на БА се планират близо 3400 резервисти. Службата на резервиста ще се заплаща за времето, в което той е извикан от командира на съответното военно формирование. За времето на срока на договора, който може да бъде до пет години, резервистът може да бъде извикан на активна служба, а може да бъде и само на разположение. Ако бъде извикан на активна служба за тоя период от време той получава месечно възнаграждение за звание, както всички останали военнослужещи. Ако не бъде извикан на активна служба, за всяка година, в която е бил на разположение на БА, резервиста получава като компенсация едномесечно възнаграждение.
 Прочитания: 1913 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign