Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Арт движение Кръг подписва меморандум за културно сътрудничество с творци от Одрин

 17 Януари 2013

На 14 и 15 януари Арт движение Кръг се срещна с представители на културни организации и с отделни творци от Одрин с цел да бъде подписан меморандум за културно сътрудничество през 2013 г. Бяха договорени различни форми на обмен, презентации, дебати и семинари, както и работа по общи проекти с творци от двете страни на границата.
В края на март група художнички, които се занимават с възстановяване на най-старите декоративни традиции, характерни за бита и обществените пространства в Одрин през 15 век (Kalemişleri), ще гостуват в Кърджали със свои произведения. Един от знаковите за Одрин художници от български произход Тайъп Ялмъз ще покаже първата си самостоятелна изложба в рамките на Инициативата „Мултикултурният град” през последната седмица на май.
Към летните уъркшопи в Дъждовница ще се присъединят и студенти от Тракийския университет, а за Празника на терлика ще гостуват елитни изпълнители на класическа музика от Турция. През октомври г-жа Мехтап Джомерт, Почетен член на Асоциацията за култура и занаяти в Одрин и доцент в Тракийския университет, ще представи своя авторска експозиция, в т.ч. и различни концепции за традиционна украса на дървени мебели (Edirnekariler) заедно с артефакти.

Още снимки
 Прочитания: 1910 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign