Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

РИМ открива изложба на кристали по случай Деня на Земята

 17 Април 2013

На 22 април – Денят на Земята, Регионален исторически музей – Кърджали ще открие изложба под надслов: „Кристалите – феерия от блясък и цветове. (Геоди и кристални друзи от Източните Родопи)”.Проявата ще бъде съпроводена от лекция на тема: „Ювелирните и декоративните минерали в Източните Родопи: геология, минерално разнообразие и археоминералогия” ,която ще представи доц. дгн Руслан Костов от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски”.

Д- р Костов е един от водещите български специалисти в областта на минералогията, Председател е на Българско минералогическо дружество, син на именития български минералог-кристалограф академик И. Костов.
Регионален исторически музей – Кърджали посвещава изложбата на светлата памет на Стефана Василева, която ни напусна в началото на тази година. Тя е един от основателите на Природонаучния отдел към музея, доайен на природозащитното дело в Източните Родопи, дългогодишен преподавател, неуморен изследовател, по чиито отъпкани пътеки ние днес крачим напред! За изключителните й заслуги към Кърджали и региона през 2009 г. й бе присъдено званието „Почетен гражданин на община Кърджали”.

Изложбата под надслов: „Кристалите – феерия от блясък и цветове” ще бъде открита в 17. 00 ч. на 22 април в Регионален исторически музей – Кърджали, след което ще започне и лекцията. Прочитания: 1840 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign