Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Обръщение на кмета инж. Хасан Азис за Деня на Земята

 17 Април 2013

УВАЖАЕМИ СЪГРАЖДАНИ,

В дните от 26 март до 22 април 2013 година, Община Кърджали за пореден дванадесети път се включва в международната кампания, посветена на честването на Деня на Земята - 22 април и за втори път в кампанията „Да почистим България за един ден”. За тези години превърнахме в традиция нашия град да участва и да дава своя принос за по-чиста и здравословна околна среда, за съхраняване на живота на планетата. Ние спазваме благородната цел на кампаниите за запазването на природата и се борим с глобалното изменение на климата.

Всяка година Денят на Земята отбелязва годишнината от създаването на съвременното екологично движение през 1970 г. Денят на Земята е най-големият нерелигиозен празник в света, отбелязван от над един милиард души и провеждащ се в повече от 192 държави с различни мероприятия, насочени към опазване на планетата Земя. Денят на Земята е ключова възможност за всички нас, хората и институциите да обединим усилията си за създаването на световна „зелена икономика”. Нашите съвместни усилия днес ще бъдат признати от бъдещите поколения като повратна точка.Изменението на климата засяга не само природата, а и нашето здраве, всекидневие, икономика и култура. Учените са единодушни, че тенденцията към затопляне на климата не може да бъде спряна, но нашите общи усилия за намаляване на емисиите на парникови газове в атмосферата, могат да забавят този негативен процес, което да предостави на биологичните системи и на човешкото общество повече време за адаптация.

Нашата община за пореден път участва кампаниите и организира различни прояви, под традиционното мото “Кърджали - чист и красив”.

Нека всеки от нас се огледа в обкръжаваща ни среда и с общи усилия направим Нашия град още по-зелен и по-приветлив.

Нека запазим природата чиста!
Каня всички

Кмет на Община Кърджали: ………….........……
/Инж. ХАСАН АЗИС/ Нека запазим природата чиста! Прочитания: 1516 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign