Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приказни герои посрещнаха кърджалийската пролет с карнавал

 19 Април 2013

Отложеният на 22 март Пролетен карнавал събра днес децата от четвъртите класове на учебните заведения в Кърджали. Началото бе поставено с дефиле по централната градска улица от Паметника на Освободителите до площадката на бившия паметник на Г.Димитров.
Предвождани от пирата Роджър децата скандираха имената на учебните заведения, чийто представители ли са. Центърът на града се изпълни от техните щастливи гласове, а усмивки сред минувачите предизвикваха чудатите костюми, които бяха облекли за празника децата.
Точно в 11,00 часа на импровизираната сцена започна артистичното представяне на карнавалните костюми. Много фантазия и майсторството бяха проявили четвъртокласниците в подготовката си за празника. Публиката силно аплодираше всеки появил се на сцената. И тази година децата бяха избрали образите на магьосници, вещици, феи, принцеси, пирати, клоуни, чудовища, зомбита и чудати приказни герои. На сцената мини шоу изнесоха малки каратисти. Не липсваха и превъплътилите се в спортни герои, сред които и олимпийският медалист Кубрат Пулев.
Участниците в карнавала подобаващо бяха оценявани от водещите и насърчавани да покажат уменията си. Забавлението и представянето на костюми продължи близо час. В края всички класни ръководители на класове, участници в карнавала, получиха от Община Кърджали по една топка и поздравления от директора на ОДК Златка Пеньова.

Още снимки
 Прочитания: 2209 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign