Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наши инвалиди със „злато” от Международния ден на олимпийското вървене в Одрин

 03 Юни 2013

Със златни медали и плакет за участие от Международния ден на олимпийското вървене в Одрин се завърнаха представителите на регионалната структура на Съюза на инвалидите в България. По покана на Сдружение за защита и подкрепа на хора с увреждания и техните семейства в Одрин, 14 наши представители взеха участие в международното състезание, съобщи председателя на регионалната структура на Съюза на инвалидите в България /СИБ/ Кърджали Шенай Бекир.
В рамките на Международният ден в Одрин се организират мероприятия за хора с увреждания на долните крайници, има различни състезания за тях като те са разпределени за лица в инвалидни колички задвижвани ръчно и механично както и за такива с по-леки увреждания на долните крайници, поясни Шенай Бекир.
В състезанията се включиха над 100 участници с увреждания от Гърция, Турция и България. От нашата страна освен кърджалийската група, в Деня на олимпийското вървене се включиха и 13-представители на съюзната организация в Бургас.
Пътуването на нашата група и участието им на 2 юни в състезанията бе по покана на генералния консул на Република Турция в Пловдив Шенер Джебеджи и благодарение съдействието на Община Кърджали.

Още снимки
 Прочитания: 956 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign