Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира плувно лято 2013

 04 Юни 2013

Плувно лято 2013 бе открито официално вчера на плувен комплекс „Арпезос”. Тази година безплатно ще се учат да плуват 240 деца от четири учебни заведения в областният град. Обучението за първи път се организира от два спортни клуба- СК „Арда-2008” и СК”Арда –Уникум -2008”, със съдействието на община Кърджали. То е по националната програма на МФВС „Научи се да плуваш”.
В община Кърджали програмата се реализира за поредна година, а за трета от клуб по водна топка „Арда 2008”. Проектите на двата спортни клуба са одобрени от МФВС и са на обща стойност 15 400лв.
Участниците в програмата и техните обучители бяха поздравени от Первин Риза-младши експерт в отдел „Социални дейности, здравеопазване, спорт и култура” в община Кърджали.
„Изключително сме щастливи че през тази година двойно повече деца са обхванати в рамките на тази програма. И се надяваме, че всички тези деца ще се научат да плуват, да прекарат свободното си време полезно. Надяваме се и родителите да останат доволни от специалистите, които ще водят тази програма и в края всички да се поздравим с успешното приключване на програмата”, каза Первин Риза.
От думите й стана ясно, че децата ще бъдат обучавани в овладяване на правилни движения за трите стила плуване-кроул, гръб и в по-късен етап на брус. Малките бъдещи плувци са разделени в групи, като обучението с всяка е в рамките на един час дневно. Занятията са три пъти седмично. В края на август ще бъде проведено и състезание за участниците преминали обучението. През първата седмица ще се наблегне на физическата подготовка на децата участници в проекта, поради наложилият се ремонт на детския плувен басейн. Вече е направен оглед на съоръжението и започва ремонта, който се надяваме до две седмици да приключи, заяви още Первин Риза.

Още снимки
 Прочитания: 1365 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign