Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Весел детски празник за ОДГ "Дъга"

 06 Юни 2013

Песни, танци и много усмивки изпълниха двора на Оздравителна детска градина „Дъга” – Кърджали на 21 май, когато се проведе весел детски празник - част от дейностите по проект BG051PO001-4.1.05-0157 „Дъга от детски светове” с бенефициент детската градина. В празнична обстановка бяха показани нови знания, умения и толерантни взаимоотношения, придобити и постигнати по време на работата в сформираните по проекта в началото на месец март клубове по интереси - клуб „Приятели на театъра”, клуб „Заедно да пеем и танцуваме”, клуб „Палитра”, клуб „Обичам природата” и клуб „Знам и мога”. Децата с радост представиха своите рисунки, подредени в импровизирана изложба, демонстрираха завидни танцови умения и с много емоции участваха в състезателните игри. Родители, близки и учители с гордост и умиление ги аплодираха.
На 23 май, отново като част от дейностите по проект BG051PO001-4.1.05-0157 „Дъга от детски светове”, деца от детската градина и техните учители посетиха Зоологическата градина в Стара Загора. Всички с голямо любопитство и радост разглеждаха животните, някои от които бяха виждали само на картинка, а други – чуваха и виждаха за първи път. С интерес гледаха лъвове, мечки, вълци, лисици, як, елен, ягуар, различни птици и много други животни, а техните учителки им даваха накратко и разбираемо информация за всяко животно. Тигрите, щраусите и пауните, обаче, предизвикаха възторга на децата. Самото пътуване до Стара Загора и обратно също бе голяма емоция и вълнение както за децата, така и за техните родители, които сутринта изпратиха децата си леко притеснени и ги посрещнаха привечер с трепет - доволни от детското въодушевление и първите изказани детски емоции.
Дейностите по проект BG051PO001-4.1.05-0157 „Дъга от детски светове” продължават с много надежди, очаквания и ентусиазъм, а родители и учители, доволни от постиганите резултати, сътвориха и кратко стихче:
Детски смях във ОДГ „Дъга” кънти,
греят детските очи...
Деца танцуват, пеят и рисуват,
ỳчат, майсторят, спортуват...
В клубчета пет с учителки добри
изразяват своите мечти
и създават от сърце
дъга от детски светове!!!
Инвестира във вашето бъдеще!

Още снимки
 Прочитания: 993 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign