Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали, Пловдив, София и Варна летуват в Летния градски лагер в ОДК

 21 Юни 2013

За трета поредна година близо 150 деца от 1 до 4 клас прекарват лятната си ваканция в двора и залите на ОДК в Кърджали в организирания от комплекса Летен градски лагер. Освен от Кърджали и населените места в общината, тук идват и деца от Пловдив, София, Варна, дошли през лятната си ваканция на гости при баби и дядовци. Удобно и полезно и за децата, улеснение и за техните родители. Услуга напълно безплатна, което разширява и кръга на желаещите да посещават лагера.
„Тази форма на летуване се радва на огромен интерес и от страната на децата и от страна на техните родители”, сподели директорът на ОДК Златка Пеньова и допълни, че всяка година желаещите стават все повече.
И има защо. Тук малчуганите намират пълен ответ на своите интереси. Престоят им в Летния градски лагер трае от всеки делничен ден от 10 до 12.30 часа. В началото те се втурват в задължителната физарядка за подобряване на физическия си тонус. После се втурват в спортни игри – народна топка, игра на въже, куци-крак и т.н. След като са се наиграли в двора на комплекса те влизат в залите на ОДК, разпределени по интереси. Поемат ги ръководителите от школите по модерни танци, музика, рисуване, „Сръчни ръце”, „Приказен свят”, „Народни легенди”, шахмат. Прожектират им се детски филми. А всеки петък в летния градски лагер се организира и пикник до близки местности. Този петък той е до Астрономическата обсерватория, а след посещението си там децата ще имат възможност да се наиграят до насита по поляните на парк „Простор”. В понеделник, на 24 юни пък, лагерниците ще станат свидетели и ще участват в ритуалите за Еньовден. Забавлението е пълно и за всяко дете.
То ще продължи и след 30 юни, когато е краят на Летния градски лагер. От 1 до 10 юли деца от ОДК заминават за творческа ваканция край морския бряг във варненското село Кранево. „Това е награда за ОДК. За втора поредна година сме включени в програмата на Националния дворец на децата и Министерството на образованието и науката”, уточни Златка Пеньова. И допълни, че втората смяна на творческата ваканция ще трае от 11 до 20 юли.

Още снимки
 Прочитания: 1022 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign