Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Министърът на културата открива Международен фестивал на изкуствата “Перперикон – 2013”

 21 Юни 2013

Министърът на културата д-р Петър Стоянович ще открие тринадесетия Международен фестивал на изкуствата “Перперикон – 2013” на 22 юни, събота, от 21:15 часа.
Със спектакъла "Самодивска сватба" от 21:30 ч., представен на природния феномен "Каменната сватба" край Кърджали, ще бъде дадено началото на 13-ия Международен фестивал на изкуствата "Перперикон". Спектакълът е копродукция на Драматично-куклен театър "Димитър Димов" – Кърджали, сдружение "Окаста" и МФИ „Перперикон”, осъществен е с финансовата подкрепа на Министерството на културата. Спектакълът е по балкански легенди за "Каменната сватба" и за самодиви. За първи път през 2013 г. в рамките на фестивала ще се проведе и Конкурс за спектакъл в областта на съвременното музикално-танцово изкуство.
По информация на пресцентъра на Министерството на културата преди да открие официално Международния фестивал на изкуствата “Перперикон – 2013”, от 16:30 часа в събота министърът на културата д-р Петър Стоянович и заместник-министрите на културата Велислава Кръстева и Васил Василев ще посетят Регионалния исторически музей в гр. Кърджали и ще разгледат експозицията му.
На 23 юни /неделя/ от 8 до 12 часа министърът на културата д-р Петър Стоянович и зам.-министрите на културата Велислава Кръстева и Васил Василев ще разгледат разкопките на Перперикон и Татул, където ще бъдат посрещнати от ръководителя на археологическите проучвания проф. Николай Овчаров.


 Прочитания: 975 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign