Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

180 деца от Кърджали ще летуват в базите на общината и в скаутския лагер в Истанбул

 27 Юни 2013

По време на Лято 2013 общо 180 деца от община Кърджали ще летуват на двете бази на общината на Черноморието – Равда и Приморско, и в Международния скаутски лагер в Истанбул, съобщи заместник-кметът Елисавета Кехайова.
От 1 юли тръгва първата лагерна група от деца от общинските училища на Кърджали. Петдесет деца от Кърджали ще отпътуват за морския бряг край село Равда, където ще прекарат до 10 юли. Заедно с тях ще са и десет деца от Дневен център „Надежда”. Да бъдат изпращани на лагер деца с физически и умствени увреждания, заедно с техните родители, е редовна практика на община Кърджали от няколко години насам, подчерта Кехайова.
По същото време – от 1 до 10 юли, в Равда ще лагеруват и 60 деца от побратимените с Кърджали общини - Османгаази, Истанбул и Комотини, Гърция.
От 15 до 21 юли тръгва друга група лагерници за международния скаутски лагер в Истанбул - също е традиционен лагер за кърджалийските деца от 5 до 8 клас. Лагерът се намира в покрайнините на Истанбул, а базата разполага с различни възможности за спорт на участниците. Те от своя страна се включват в състезателни игри, имат възможност да стрелят с лък, да яздят коне, да плуват.
30 деца от Кърджали ще лагеруват и в Международния младежки център в Приморско. Това са предимно деца на семейства, които нямат възможност да изпратят децата си на почивка или такива, постигнали високи резултати в процеса на обучение в училище. Подборът е много сериозен и се прави още през месец май, каза още заместник-кметът Елисавета Кехайова.


 Прочитания: 1043 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign