Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Казахме „Не на наркотиците” с група „Лавина”

 27 Юни 2013

„Не на наркотиците”, казаха снощи кърджалийци дошли на организирания по повод Международният ден за борба с наркоманиите с рок концерт на група „Лавина”. Събитието бе организирано от Община Кърджали, Общинския съвет по наркотични вещества и Превантивно-информационният център и се проведе снощи в парк "Арпезос-Север".
Затова и към дошлите на проявата в началото се обърна председателят на съвета Сезгин Бекир, който заяви, че отговорността в борбата с наркоманиите е обща. Най-важното обаче са превантивните мерки и знанието за вредата от употребата и злоупотребата на наркотици.Чрез днешният концерт искаме да кажем, че творчеството и музиката са една от алтернативите в борбата срещу наркотиците, заяви още Сезгин Бекир.
Проявите на Общинският съвет по наркотични вещества, посветени на Международният ден продължават. В рамките на националният ученически туристически събор „Да приобщим децата към туризма” ще бъде изнесена беседа за вредата от наркотиците. А утре по време на Уикенд фестивала „Мостът- кръстопът на култури” ще бъде изградена шатра, в която всеки ще може да се запознае с информационните материали посветени на борбата срещу наркоманиите и да запише в специална книга мнението си по темата или въпроси които го вълнуват.
Общинският съвет по наркотични вещества продължава и кампанията си под надслов „Ти питаш”. Кутията, в която се набират въпроси по темата наркотици, вече премина през две училища - ГПЧЕ „Христо Ботев” и СОУ „Отец Пайсии”, където вчера бе изнесена и беседа от секретаря на съвета Нермин Мехмед и Валентина Грудева от Превнтивно-информационният център.
През май Общинският съвет по наркотични вещества проведе своето второ проучване сред учениците в учебните заведения на Община Кърджали за употребата и злоупотребата с наркотични вещества. Проучването бе осъществено с подкрепата на Националният фокусен център по наркомании. В анкетата се включиха 1459 ученика, които отговориха на 49 въпроса. Процесът на анкетиране бе доброволен, а анкетната карта бе анонимна. В момента данните от анкетата се обработват.

Още снимки
 Прочитания: 967 пъти


2018-2020 © Община Кърджали, Всички права запазени. Webdesign