Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Празникът на терлика събира музиканти в Дъждовница

 05 Септември 2013

Арт движение Кръг и хората от Дъждовница всяка година развиват идеята за местния празник на терлика, както се разплита самият терлик, за да се оплете нов чифт от него. Новите елементи носят по правило печата на традицията, чувството за хумор и свободата.
Очакват се гости от района, страната и зад граница, както и музикални изпълнения от класически рок до старинна музика, изпълнена на дудуци, гайди, но не и без китари, барабани и цигулки. Този път музикантите ще се качат на истинска сцена, осигурена по проект „Мостът – кръстопът на култури”, който тази година приключи, а млади дарк уейв групи и изпълнители от страната ще носят съвременна апаратура за нощното дарк уейв шоу, предавано на живо по интернет.
По време на празника ще бъде открита и нова скулптурна композиция „Камъкът на Сизиф”, издигната в двора на Арткъщата в селото. В програмата участват изпълнители от всички възрасти, а празникът ще бъде открит от кмета инж. Хасан Азис. Тазгодишното издание се осъществява с подкрепата на Община Кърджали, Районното мюфтийство, фирма „Демах” ООД, фирма „Роси”, „Екип Холдинг” ЕООД и др.
Тазгодишният осми по ред празник ще започне в 11.00 ч. на 7 септември (събота) и ще продължи до късно през нощта с кратка почивка за кешкек Прочитания: 1660 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign