Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

8 млади рок-групи превземат сцената на „Коко рок фест” в събота

 13 Септември 2013

8 млади непрофесионални групи групи от страната – Mneme, Klosh, Savage Ravage от София, Horrorscape от Благоевград, Metal Heart от Петрич, Brain Donor и Endangered Species от Кърджали, In Darkness от Търговище са допуснати до участие след селекция от жури на четвъртото издание на "Коко рок фест"/ http://pro-rock.net/cgi-bin/index.pl?_state=CommentsView&news=10905/. Той ще се проведе на 14.09.2013 г. в от 18 часа в двора на Регионалния исторически музей. Организиран е от МИКЦ Кърджали - НЧ “Обединение 1913” с подкрепата на Национален Център „Европейски младежки програми и инициативи” и община Кърджали.
Целта на фестивала е да популяризира рок музиката в различните й стилове /блус, ритъм енд блус, рокендрол, рок, хард рок, хеви метъл, кънтри рок, етнорок, джаз рок и др./ и да даде възможност за изява на млади рок групи. Фестивалът е изцяло с конкурсна насоченост.
Голямата награда на феста, посветен на джаз легендата Николай Станев – Коко, е професионален запис на песен в елитно звукозаписно студио. Тя ще бъде присъдена на най-добрата група от жури в състав – Найден Колчев – главен редактор на списание “Про рок”, Димитър Ганев – музикант, експерт в община Кърджали, Мариан Митев – музикант.


 Прочитания: 2019 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign