Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Деца от Кърджали и Комотини заедно на море

 01 Август 2006

33 деца от побратимените общини Кърджали и Комотини ще летуват заедно на брега на Черно море. Днес те отпътуваха за лагерната база в с .Равда . Преди това те имаха специална среща с кмета на Кърджали инж .Хасан Азис , който приветства гостите и се запозна лично с всяко дете. "Пожевам ви много слънце , незабравими мигове и нови приятелства . Аз искам да ви уверя , че особено съм удовлетворен от доброто сътрудничество между нашите два града и използвам случая да благодаря за това на моя колега, кмета на Комотини, Тасос Вавациклис . Този обмен на групи деца от двете съседни страни да летуват заедно през ваканцията ще продължи и занапред", каза г-н Азис по време на разговора, който премина в непринудена атмосфера, въпреки първоначалната езикова бариера .
Групата от Община Кърджали се състои от 20 деца, четири от тях кръгли сирачета, чийто настойник е кметът. Това е тяхното първо пътуване до морето, специално общината им осигурява и по 100 лв джобни пари. Преди заминаването лагерниците посетиха Регионалния исторически музей, разгледаха и най -важните забележителности на града .
"Очакват ни 10 приятни дни на брега на Черно море . Освен плаж, програмата предвижда различни спортни прояви, занимания и разбира се , разходка до близките на Равда места. Несебър и Слънчев бряг, сподели преди тръгване ръководителят на групата Байрям Юсеин, директор на ОУ с.Миладиново.
Ще припомним , че през 2005 г. 60 момичета и момчета от Кърджали летуваха край Комотини, след месец, от 7 до 17 септември, други наши деца ще бъдат на почивка в Гърция , уточниха от общинска администрация Кърджали .

Още снимки
 Прочитания: 2525 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign