Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Детската железница тръгва отново

 03 Август 2006

След близо осемгодишно прекъсване на 4 август/петък/ от 18.00 часа Детската железница в парк “Простор” отново ще посрещне децата на Кърджали. Кметът на общината инж.Хасан Азис ще заеме мястото на машиниста , за да върне към живот един от старите символи на Кърджали.
Градоначалникът пое преди две години ангажимент за възстановяване на атрактивния обект. Миналата година бяха вложени 70 хил.лв. за ремонт на тунела. Фирма “Горубсо” помогна за ремонт на локомотива, освежени бяха локомотива и вагончетата, подменени са седалките.А малките художници от школата по рисуване към ОДК изрисуваха мечтите си по тях. Преди дни “Пътно поддържане” приключи рехабилитацията на релсовия път и Детската железница ще посрещне утре, 4 август,първите си пътници, както обеща кметът на Кърджали.
Инж.Хасан Азис кани всички деца от общината, техните родители, баби и дядовци да дойдат заедно в “Простор”. Едните, за да се насладят на единствената по рода си атракция в страната, другите – за да се върнат отново в спомените си от детството. Пътуването с железницата ще бъде безплатно.
Заповядайте!


 Прочитания: 3527 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign