Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Трима от Кърджали пребориха хиляди по проект „1000 стипендии”

 05 Ноември 2013

Трима кърджалийски възпитаници в конкуренция с хиляди от цялата страна се пребориха за престижните стипендии в проект „1000 стипендии”. Те са сред 475-те, които получават основни стипендии, след сериозна селекция от компетентно жури за постижения в различни области от хуманитарните предмети. Това са десетокласниците от ГПЧЕ „Христо Ботев” Айсун Юсуф в област „Литература” и Боян Каменов – „История” и възпитаника на СОУ „П.Р.Славейков” Иван Герганов в област „Математика”.
Основната стипендия е гръбнакът на проект "1000 стипендии". Получават я кандидатите, които и в двата кръга на състезанието успяват да представят както своите знания и умения в конкретните области, така и широта и богатство на общата култура, аналитичност и критичност. Параметрите на основната стипендия са: 500 лева финансов стимул, виртуален ваучер за книги на стойност 200 лева, право на консултации със специалистите на проекта и достъп до Форума на "1000 стипендии".
Още шестима кърджалийски ученици са отличени по проект „1000 стипендии” с поощрителни стипендии. Петима от тях са от ГПЧЕ „Христо Ботев”. Това са Гергана Вакарелова и Айнур Билял в област „Литература”, Златина Точкова –„Фотография”, Надежда Стефанова - област „Езикознание” и Денис Шакир - област „Математика”.
С поощрителна стипендия е отличен и Иван Георгиев в област „Изобразителни и визуални изкуства”.
Тази стипендия се получава от кандидати, чието представяне е на добро ниво, но с необходимост от повече задълбочени знания в избраната област, оригинално мислене, умение за анализ и богата обща култура. Параметрите на поощрителната стипендия са: виртуален ваучер за книги на стойност 200 лева, право на консултации със специалистите на проекта и достъп до Форума на Проект "1000 стипендии"

Още снимки
 Прочитания: 1475 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign