Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Инж. Азис се срещна с посланик Марси Рийс

 07 Ноември 2013

Кметът на Кърджали инж.Хасан Азис прие днес в общината Нейно Превъзходителство Марси Рийс, посланик на САЩ в България, която е на неофициално посещение в града.
По време на срещата, продължила около час, кметът запозна г-жа Рийс с реализираните проекти и направените инвестиции в общината. Засегнати бяха теми, свързани с икономическото развитие на региона, социалната политика, междуетническите отношения, религиозната толерантност и др. Инж. Азис разказа за контактите с побратимената американска община Елхарт, щата Индиана. В резултат на добрите взаимоотношения в Елхарт има парк, носещ името „Кърджали”, а Кърджали е един от българските градове с най-много американски символи –улица „Джордж Вашингтон”, на която се намира комплекс”Пентагон”, изграден върху терена на бившите казарми, дружество „Приятели на САЩ” с активна дейност над 20 години и др.
Г-жа Рийс сподели, че и нейната цел е задълбочаване на отношенията между двете държави и между самите хора, които взаимоотношения са много ценни.Българите и американците имат добри чувства помежду си, посочи тя.
Отварянето на прохода „Маказа”, влиянието на кризата върху живота в общината бяха сред другите коментирани теми на срещата.

Още снимки
 Прочитания: 1424 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign