Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Община Кърджали готова да посрещне зимата

 15 Ноември 2013

Община Кърджали е готова да посрещне зимата като са предприети всички необходими мерки за посрещане на всякакви зимни предизвикателства. Това заяви заместник-кметът инж. Юсеин Ахмед.
Общо 13 са фирмите, които ще се грижат за зимното почистване по четвъртокласната пътна мрежа и в чертите на града. Те бяха избрани с конкурс през миналата година, като договорите, подписани с тях, са три годишни. Този подход се оказа твърде ефикасен, твърди заместник-кметът. По думите му на 14 ноември е извършена проверка за състоянието на техниката за работа при зимни условия, както и за редовността на документалната застраховка на машини и хора.
„Резултатите от тази проверка бяха много задоволителни. Всичките 13 фирми, които са спечелили търгове за общо 13 позиции в общината за четвъртокласната пътна мрежа плюс още две позиции за почистване на града, имат готовност да посрещнат първия сняг”, каза инж. Ахмед.
От думите му стана ясно, че и през тази година е бил проведен търг за избор на доставчик на опесъчителни материали. Две фирми са се явили като по-добрата оферта е била дадена от фирма „Саварона”, която е спечелила търга. „Във базата на фирмата вече има достатъчно заредено количество пясък, а за солта, която трябва да се достави, преговаряме и сме на финалния етап от преговорите със солниците в Бургас”, уточни каза инж. Ахмед.
Той допълни, че е направена и съответната подготовка за извозване на нуждаещите се от хемодиализа до болницата. 14 човека са те от селата на общината и 8 – от град Кърджали.
„Цялата организация по посрещане на зимата и зимното поддържане на пътищата е подчинена на план, съгласно който общината и всички звена трябва да действат в координация. Той е съгласуван както на общинско, така и на областно ниво. Сред акцентите в плана са създаване на организация за непрекъснато дежурство в общината, вариант за временна организация на движението при влошени метеорологични условия, създаване на организация за почистване на уличната и общинска мрежа и т.н”, каза още заместник-кметът на община Кърджали инж. Юсеин Ахмед.


 Прочитания: 1501 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign