Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Приключи организираното от Община Кърджали летуване на 13 деца от побратимената ни Община Комотини в с. Равда

 11 Август 2006

На 10 август 2006 год. приключи организираното от Община Кърджали летуване на 13 деца от побратимената ни Община Комотини, придружени от двама ръководители г-н Йоргос и г-н Хараламбос и 20 деца от община Кърджали придружени от Байрям Юсеин – директор на ОУ в с. Миладиново и Рашид Нешад – учител в ОУ с.Стремци, в черноморското курортно селище Равда. Летуването бе по покана на кмета на Община Кърджали инж. Хасан Азис и е продължение на вече утвърдения като традиция обмен на летуващи ученици между двете страни. От гръцка страна участие в лагера взеха деца спортисти занимаващи се активно с борба, а от българска страна – социално слаби, сираци и деца отличници.
Програмата по време на 10 дневния престой в с. Равда включваше уроци по плуване, състезания по плажен волейбол, посещения на увеселителен парк, лятно кино, дискотеки, разходки из курортите Несебър, Слънчев бряг, Св. Влас и Поморие. Децата показаха добри комуникативни умения и добро владеене на английски език, които спомогнаха за бързото установяване на контакт между децата.
Създадени бяха максимално добри условия за добрия отдих на децата. Те бяха настанени в хотел, като домакините се бяха погрижили за подсигуряването на силна и обилна храна всеки ден. Всички разходи бяха поети от Община Кърджали.
Преди да отидат на почивка в с. Равда, децата от община Комотини бяха посрещнати в Кърджали от кмета инж. Х. Азис, който разказа накратко на гостите историята на града ни, перспективите за развитие и успехите постигнати от кърджалийските им връстници.
Децата посетиха Регионалния исторически музей, разходиха се по язовирната стена, единствената на Балканския полуостров в тази дъговидна форма, направиха и кратка обиколка из град Кърджали.
През септември / в дните от 7 до 17.09.2006 год./ предстои 20 наши деца да участват в летен лагер в покрайнините на гр. Комотини.
Тези организирани летувания създават условия за изграждане на добри приятелски взаимоотношения между децата от община Кърджали и децата от община Комотини, които от своя страна изказаха горещи благодарности на кмета Хасан Азис за предоставената им възможност да посетят България и топлото гостоприемство.
Специални благодарности ръководителите на лагера изказват на Ротари клуб – Кърджали за направените от тях подаръци на децата и на почетния председател на клуб “Елада” - Кърджали – Васил Байданов за оказаното съдействие при организирането на безпроблемното посрещане и изпращане на граница на гръцките деца.

Още снимки
 Прочитания: 2625 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign