Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учениците от Кърджали-сред най-добрите на Областния математически турнир

 24 Ноември 2013

Учениците от Кърджали са сред най-добрите на Областния математически турнир. Резултатите на 33-ма дванайсетокласници се признават в няколко специалности на ФМИ към ПУ„Паисий Хилендарски”,Техническия университет в Габрово и Филиал„Л. Каравелов” Кърджали.Младите математици с оценки над 5,60 от състезанието си осигуряват прием в тези ВУЗ-ове. Заместник- областният управител Муса Юсуф връчи купата за най-добър випускник на Илияна Панайотова от ГПЧЕ”Христо Ботев” в Кърджали. Тя се представи отлично на ХІІІ Областен математически турнир. Иван Герганов от СОУ”П.Р.Славейков” в Кърджали спечели първо място сред единадесетокласниците.
В Тринайсетия областен турнир се включиха близо 1000 ученици от 3 до 12 клас от всички общини на област Кърджали, както и от различни училища на София, Смолян, Пловдив, Хасково и Димитровград. Темата за всеки клас бе тест с 6 въпроса с избираем отговор и една задача за стандартно решаване. Тя бе изготвена от екип под ръководството на проф. Сава Гроздев от БАН.„Участват все повече деца и географията на турнира се разширява всяка година. Не се прави компромис със задачите, те са с високо ниво на трудност. Специално в Кърджали има 6-7 преподаватели по математика, чийто възпитаници традиционно показват много добра подготовка и се реализират в престижни университети в България и чужбина”, коментира проф. Гроздев. Той и колегите му доц. Веселин Ненков и доц. Пенка Рангелова поздравиха младите математици и техните учители. С грамота за принос в обучението по математика беше наградена Дияна Димитрова, преподавател по математика в СОУ”Отец Паисий”.
Организатори на проявата бяха РИО Кърджали, ПУ„Паисий Хилендарски" и Съюзът на математиците в България - секция Кърджали. Състезанието се провежда под патронажа на Областния управител Бисер Николов, а председател на организационния комитет е кметът на Кърджали Хасан Азис. Гости на турнира бяха Елена Димитрова –експерт в РИО Кърджали, Ширин Сюлейман–директор на Дирекция „Хуманитарни дейности” в община Кърджали, училищни директори, преподаватели и родители.

Още снимки
 Прочитания: 2063 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign