Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметовете на общини от област Кърджали се срещнаха днес с г-н Щефан Шишковиц, председател на УС на Елетроразпределително предприятие-Пловдив и член на УС на “EVN-България»

 29 Август 2006

Кметовете на общини от област Кърджали се срещнаха днес с г-н Щефан Шишковиц, председател на УС на Елетроразпределително предприятие-Пловдив и член на УС на “EVN-България».Срещата се състоя в сградата на Народното събрание по искане на нашите градоначалници.
Кметът на областния град инж.Хасан Азис съобщи, че са поставили четири важни проблема пред г-н Шишковиц – за увеличаване на броя на клиентските енергийни центрове, запазването на аварийните групи в общините, проблемите около прехвърлянето на собствеността върху уличното осветление и трафопостовете на общините, както и въпроса за инвестиционната политика за подобряване на инфраструктурата на ел.разпределителното предприятие.
Градоначалниците са аргументирали част от искания си с големия брой населени места в региона –около 470, планинския и полупланински характер на района, пресечения терен, тежките зимни условия, разстоянията между отделните населени места и др.По време на разговорите кметовете са изразили своята загриженост по отношение на предстоящия зимен сезон и проблемите, които могат да възникнат при отстраняването на евентуалните аварии в населените места. Засегнати са били и теми, свързани с даване на разрешителни за партиди, за допълнителни мощности, които да захранват новите производства и т.н.
Срещата се е състояла под ръководството на депутата Рамадан Аталай, който е и председател на парламентарната комисия по енергетика.
Кърджалийският градоначалник е поискал съдействие от г-н Шишковиц и за решаването на проблема със с.Слепче, което е единственото в общината/а може би и в страната/ неелектрифицирано село.
Г-н Щефан Шишковиц е отговорил на конкретни въпроси на нашите кметове. Постигната е договорка през септември в Кърджали да се проведе повторна среща с представители на «EVN-България»ЕАД , на която да се разисква политиката на преструктуриране на фирмата.Домакин на срещата ще бъде нашата община, каза инж.Азис.


 Прочитания: 2559 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign