Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Национална образователна инициатива „Цветна олимпиада”

 15 Януари 2014

Възпитаници на три учебни заведения от Кърджали се включват в стартиралата от днес тридневна Национална образователна инициатива „Цветна олимпиада” на сдружение „България си ти!“. До 17 януари включително учениците от СОУ „Отец Паисий“, СОУ „Йордан Йовков“ и СОУ „П.Р.Славейков ще се съревновават по български език и литература, като пишат есета. По английски език, математика и информационни технологии те ще проверят знанията си с тестови задачи. Инициативата се провежда с деца от 8 до 12 клас в общините Кърджали, Ардино, Кирково и Момчилград в областта.
За реализирането на националната инициатива в областния град получихме пълна подкрепа и съдействие от община Кърджали, съобщи Вили Минчева, координатор на сдружението. Тя допълни, че чрез инициативата се цели да бъде повишена успеваемостта на учащите и мотивацията им за усвояване на учебния материал.
След успешното приключване на олимпиадата, комисия ще излъчи областните победители. Първенците ще бъдат наградени на тържествена церемония от известни и водещи в различни сфери на обществения живот личности на 22 януари от 18,30 ч.


 Прочитания: 1066 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign