Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Одобрени са проектите на два спортни клуба в Кърджали по програма „Спорт за децата в свободното време” 2014

 15 Януари 2014

Два спортни клуба от Кърджали са с одобрени проекти по Програма "Спорт за децата в свободното време" за 2014 г. Това са спортен клуб „Арда бокс” и клуба по кану каяк „Арда”.
Одобреният проект на спортен клуб „Арда бокс” е на стойност 5 200 лв. Чрез него тази година клубът ще проведе безплатни занимания по бокс под ръководството на квалифицирани спортни специалисти. Занятията ще се провеждат в спортна зала „Арпезос”.
За поредна година бе одобрен и проекта на клуб по кану-каяк „Арда” Кърджали по програма „Спорт за децата в свободното време“. Проектът е на стойност 6 400 лв, а безплатните занятия с децата ще се провеждат на гребна база „Енчец”.
Целта на програмата е разширяване на обхвата и създаване на мотивация на децата за участие в спортни занимания с цел подобряване на физическата им дееспособност, разнообразяване и пълноценно използване на свободното им време чрез здравословна двигателна активност.
Одобрените проекти на спортни клубове по програмата „Спорт за децата в свободното време“ за страната са на обща стойност един милион лева. Те ще се реализират в шейсет и седем населени места през 2014 година. Спортните клубове, изпълнители на одобрените проекти, ще получат писмени указания за сключване на договор и изготвяне на финансов план към договора по образец, чрез експертите на ММС за съответните административни области. Прочитания: 1386 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign