Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Отличиха най-добрите в инициативата „Цветна олимпиада”

 23 Януари 2014

Тържественото награждаване на отличилите се ученици от Област Кърджали в Националната образователна инициатива „Цветна олимпиада” се превърна в истински празник на знанието. Залата на Дома на културата се изпълни до краен предел снощи.
Наградени бяха общо 27 деца, които бяха лично поздравени от председателя на Сдружение „България си ти!” - Димитър Куцаров, координатора Найден Найденов и видни обществени фигури от региона и страната. Сред тях бяха университетски преподаватели, представители на БАН, на културни институции, на лекарското съсловие и на медиите.
Първата награда бе връчена от зам.-кмета на община Кърджали - Елисавета Кехайова, която поздрави всички участници и им пожела нови успехи. Гостуващите „R&B”-певица Сантра, шампионката по бийтбокс Печенката и попизпълнителят Бобо пък разчупиха вечерта със своите изпълнения на хитови парчета от българската попмузика. Публиката ги дари с много аплодисменти. Младежите танцуваха и припяваха със своите идоли.
Образователната олимпиада се проведе в периода 15 - 17 януари. В проявата се включиха над 300 ученици от 8 до 12 клас, от 9 учебни заведения на областта. Четири от училищата бяха от община Кърджали - СОУ „Отец Паисий”, СОУ „Йордан Йовков“, СОУ „П.Р.Славейков“ и СОУ „Владимир Димитров-Майстора”. Всички участници в Националната инициатива имаха възможност да се съревновават по една или по няколко от включените в инициативата дисциплини - български език и литература, математика, английски език, информационни технологии.
Провеждането на „Цветна олимпиада” в Кърджали бе част от програмата на сдружение „България си ти!” за иницииране на различни форми на публично стимулиране на младите хора, тяхната обществена реализация чрез конкурси и дискусии. Организацията работи в съответствие със стратегия „Европа 2020”, чиято цел относно образованието е делът на преждевременно напусналите училище деца да се сведе под 10%. Целите на проекта са да се повиши успеваемостта на учениците и мотивацията им за усвояване на учебния материал.
За реализирането на инициативата в областния град съдействие оказа община Кърджали, която осигури безвъзмездно за заключителната й проява залата на Дома на културата.

Още снимки
 Прочитания: 1172 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.