Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Хафизе Осман от „Арда Бокс” е спортист на 2013 година за община Кърджали

 24 Януари 2014

Снощи в малката зала на хотел Кърджали официално бяха наградени 10-те най-добри спортисти на община Кърджали, излъчени след анкетиране на председатели на клубове, спортисти, граждани и журналисти, в това число и чрез електронно гласуване в сайта на общината. Бе подчертано ,че класацията на десетте най-добри спортисти на Кърджали за 2013 г. е станала при строги критерии и след едномесечна анкета. 60%тежест имат гласовете на председателите на клубовете, 10 на сто членовете на постоянната комисия по младежки дейности към местния парламент ,20% на журналистите и 10% от онлайн гласуването в сайта на общината.
В церемонията, която се превърна в празник за спортната общественост, участваха кметът инж. Хасан Азис, заместника му Иван Велев, експерти от спортния отдел на общината, представителят на Министерството на младежта и спорта Силвия Тенчева.
За първи път откакто съществува класацията „Спортист на годината” в община Кърджали, а тя по думите на кмета съществува от 20 години, бе оглавена от девойка. И за първи представител на спорта бокс е избран на такава престижна позиция. Това е състезателката от отбора на клуба „Арда бокс” Хафизе Осман – спортист на 2013 година на община Кърджали. Тя е ученичка от СОУ „Отец Паисий”, а неин треньор е Стоян Узунов, който получи наградата на шампионката, защото тя е на подготовка за олимпиадата в Китай с националния отбор на България. Нейни подгласници станаха Мерд Рамадан – състезател по борба и републикански шампион и четирикратните републикански шампиони по плажен волейбол за деца, двойката Константин Митев и Николай Колев.
По време на снощната церемония по връчването на наградите за отличилите се спортисти през 2013 година бяха наградени и спортните клубове със сериозни постижения. Това са Спортно туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” и отборите по волейбол на СОУ П.Р.Славейков”и ГПЧЕ „Христо Ботев”. Славейковци спечелиха републиканското за деца, а Езиковата -Европейската купа за младежи в Италия.
От името на Спортно туристическия клуб за хора със сензорни увреждания „Родопи” наградата прие неговия председател, многократната шампионка по канадска борба Емилия Стоянова, която благодари за подкрепата на общинското ръководство, както и на представителя на спортното министерство Силвия Тенчева.
Кметът на Кърджали благодари на кърджалийските спортисти като изтъкна, че зад този половин час слава по време на церемонията по награждаването стои много упорит и тежък труд и тренировки от страна на спортисти, треньори и други организации имащи отношение към спорта.
В словото си пред спортната общественост кметът инж. Хасан Азис обяви 2014-а като година за спорта за община Кърджали. за да се аргументира той посочи и очакванията през тази година най-после да бъде основно ремонтиран закрития плувен басейн на Кърджали, както и стадион „Дружба”. Освен това се очаква и изграждането на спортни площадки за масов спорт в Кърджали и други населени места на общината.

Още снимки
 Прочитания: 1481 пъти


2018-2021 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign