Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Започва изграждането на новото цинково производство в Кърджали

 26 Март 2014


Днес кметът на община Кърджали инж.Хасан Азис посети бившия цинков завод в Кърджали, където на място се запозна с бъдещите планове на „Хармони 2012” за изграждане на ново цинково производство. Проектът има социална значимост за региона и на обекта днес бяха й областния управител Бисер Николов и директорът на РИОСВ – Хасково Димитър Илиев.
Според управителя на фирмата Иван Елкин „Проектът за изграждане на новото цинково производство е значим за град Кърджали и района. Той изисква синхронизирани действия на всички участници в него. Добрата комуникация между главния изпълнител, доставчиците, подизпълнителите, както и държавните и местни общински власти е важно условие за неговата реализация”.
През настоящата седмица на територията на бившия цинков завод в Кърджали е започнала съвместна инспекция като първи етап за осъществяване на проекта за изграждане на новото цинково производство. Работните екипи са съставени от служители на новия собственик – фирма „Хармони 2012“ ЕООД, на главния изпълнител на проекта канадската компания SNC-Lavalin и на един от основните доставчици на технологичното оборудване - испанската Asturiana.
Целта на провежданата инспекция е да се установи състоянието на съществуващите производствени сгради, инсталации и съоръжения, с оглед осъществяване на бъдещи действия по проекта.
По информация на фирмата проектът включва изграждането на изцяло нов пържилен цех, нов цех за производство на сярна киселина и нов електролитен цех, които ще бъдат изградени по световни стандарти и ще отговарят на всички екологични норми и изисквания. Изграждането на новите цехове е наложително поради изцяло амортизираните съществуващи производствени сгради, инсталации и съоръжения.

Още снимки
 Прочитания: 1711 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign