Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Кметът на община Кърджали прие турския посланик Н. Пр. Сюлейман Гьокче

 25 Април 2014

На първо официално посещение днес в Кърджали пристигна новият посланик на Република Турция в България Н.Пр. Сюлейман Гьокче. Рано тази сутрин той се срещна с областния управител Бисер Николов, а след това бе приет от кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис. Градоначалникът запозна дипломата с големите инфраструктурни проекти на територията на община Кърджали. Бе подчертано, че общината е сред първите по реализирани проекти за изминалите седем години от членството ни в ЕС и заема шесто място в класацията, като привлечените инвестиции от реализацията на европейски проекти са за близо 100 милиона лева.
В рамките на опознавателната среща бяха обсъдени въпроси от взаимен интерес, както и възможностите за привличане на повече инвестиции в страната ни и конкретно в Кърджали.
Н.Пр. Сюлейман Гьокче записа своето пожелание в Почетната книга на община Кърджали, а в края на срещата той и кметът инж. Хасан Азис си размениха подаръци.
Визитата на посланика продължава през целия ден. Програмата му предвижда разходка из Кърджали, участие в петъчния обеден намаз /молитва/ и посещение в Ардино.
Н. Пр. Сюлейман Гьокче бе назначен за посланик на Република Турция в България през 2013г.. На 3 декември 2013 г. посланикът връчи акредитивните си писма на Президента на Република България Росен Плевнелиев, с което официално встъпи в длъжност.


Още снимки
 Прочитания: 1538 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign