Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

За трета поредна година в Кърджали се проведе регионална среща „Земята – наш дом”

 25 Април 2014

Регионална среща за добри практики в екологичното образование и възпитание на учениците „Земята – наш дом” се проведе вчера в сградата на Обединен детски комплекс Кърджали. Срещата е част от проявите на община Кърджали, посветени на Деня на земята. Неин домакин за трета поредна година бе ПГЕЕ „Капитан Петко войвода”, а форумът се организира в партньорство с Обединен детски комплекс и Регионалния инспекторат по образованието.
Срещата започна в 13,30 и бе открита от директора на професионалната гимназия инж. Петко Кушлев. Участие в нея взеха представители на образователния инспекторат в Кърджали, общинска администрация, Регионалната здравна инспекция и ученици.
Екологичната идея не е чужда за преподавателите и възпитаниците на професионалната гимназия. През последните години тя работи целенасочено и последователно по проблемите за опазване на околната среда. От 2008 година досега ученици от училището провеждат международна практика във високотехнологични предприятия за производство на електроенергия от възобновяеми енергийни източници в Испания, Германия и Португалия, а два от международните екологични проекти на училището – „Енергия без граници” и „Да спасим Планетата – нашият дом!”, са реализирани в електронната платформа за междуучилищно сътрудничество в Европа eTwinning и са отличени със знак за качество.
На екологичния форум ученици от 12 клас на ПГЕЕ „Капитан Петко войвода” представиха последния успешно приключил проект по програма „Леонардо да Винчи“ – „Съвременни енергийни технологии за по-добър живот“.
С голям интерес бяха посрещнати и представените от участниците в срещата рисунки, макети и модели на екологична тематика, сувенири от отпадъчни материали, манекени, облечени с дрехи от рециклирани и отпадъчни материали, демонстрациите на авио- и автомоделите.


 Прочитания: 1593 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign