Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Том ван Оорсхот - гост на Деня на „Новото тракийско злато” в Кърджали

 25 Април 2014

Холандският посланик Том ван Оорсхот и областният управител на Кърджали откриха Деня на „Новото тракийско злато” в Кърджали. „Новото тракийско злато е проект с две страни, в който холандският опит и знание се съчетават с красивата природа на Източните Родопи. В Холандия все още не е познат този край на България. Надавам се, че проектът ще спомогне трите елемента – биоземеделие, възможности за екотуризъм и дива природа да бъдат популяризирани. В Холандия има голям интерес съм тези продукти”, каза холандският посланик.
„Радвам се, че вече идват холандски туристи в нашата област. Надявам се посланикът да покани и инвеститори”, заяви Бисер Николов. Той обясни, че очаква по проекта, по който се работи с биоферми, да се търсят възможности за сертифициране на цели райони за биопроизводство на територията на област Кърджали. Участниците в проекта представиха местни биохпродукти – тахан, мед, баница и рекламни материали за района. Посетителите имаха възможност да получат и информационни материали. Проявата се организира по повод 5 години от началото на българо-холандския проект „Новото тракийско злато”.
Присъстващите бяха приветствани и от зам. - кмета на Кърджали Иван Велев, който подчерта значението на проекта за развитието на региона на Източните Родопи. Сред официалните лица бяха и ръководителят на проекта Франк Зандеринк и представителят на фондация „Авалон”, които припомниха направеното през последните пет години и изразиха надежда, че проектът „Новото тракийско злато” ще има продължение. Гостите разгледаха фотоизложбата и щанда с биопродукти. Специален поздрав към всички участници поднесоха танцьорите от читалище „Родопски фар” кв. Гледка.

Още снимки
 Прочитания: 1484 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign