Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Наши скаути се завърнаха от лагер в Истанбул

 19 Август 2014

На 10.08.2014 г., след едноседмичен престой от Международния скаутски лагер в гр.Истанбул, РТурция се завърнаха отрядите на момичета и момчета от Община Кърджали.
Съгласно определени изискавания и условия до полагане на скаутска клетва в лагера се допуснаха 19 наши скаути. Тази година на 18 скаути се връчиха оранжеви връзки със син кант. За първи път получаваме 1 бяла връзка за ръководител на отряд от Община Кърджали, т.е. като отличителни униформени символи и знаци на международния скаутски лагер за активна дейност и положена клетва.
Обучението се проведе на полеви условия, съгласно учебно-възпитатални програми за скаутски отдих и туризъм. Отрядите се обучаваха на: ориентиране, възли с въженца, рисуване, колоездене, гребане, стрелба, пеене, яздене на кон и др. Включиха се в състезания и участваха в преодоляване на препятствия. Учениците имаха възможност да разгледат и историческите забележителности на Истанбул и да се разходят с корабче из Босфора.
Мотото на Международния скаутски лагер е: Бъди готов за общи трудности, споделени неволи, малки победи и големи радости! С приключения, приятелства и забавления да надскочим заедно собствените си граници и умения! Чрез игри да сме полезни със своите добрини! Нека изживеем с усмивка своите мечти.
Родители и скаути изказват благодарност на инж.Хасан Азис , кмет на Община Кърджали за специалното му съдействие, за да се осъществи това участие.
Получения от нашите скаути плакет е доказателство за изпълнено доверие, чест и достойнство за всички.Още снимки
 Прочитания: 1421 пъти


2018-2023 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign