Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Ансамбълът за народни танци при ОЦКМД връчи завоюваните в Южна Корея отличия на кмета Хасан Азис

 09 Октомври 2014

Ръководителят на Ансамбъла за народни танци Васил Василев връчи днес на кмета инж. Хасан Азис завоюваните в рамките на най-големия фестивал на танцовото изкуство в Южна Корея статуетка и грамота за трето място в конкурсната програма и грамота за престижното четвърто в уличният парад.
За да се стигне до представянето Световната федерация по танцово изкуство отправя покана до нашия състав за участие в началато на тази година. „Ние приехме предизвикателството, но без финансовото съдействие на нашата община и на общините Крумовград, Момчилград и Джебел, както и на 27 фирми от областта, това не би било възможно каза Василев.
В конкурсната програма, която е преминала в два кръга, са участвали 21 състава от 21 страни. В първия кърг нашите се представят с 10-минутен танц, хореография на Васко Василев, а във финалният с петминутен шопски танц – хореографско дело на покойния Кирил Дженев от ансамбъл „Тракия”.
«В рамките на фестивала почти ежедневно имахме участия, а организацията бе перфектна. В стрийт парада участват над 100 групи като голяма част са от страната на домакините. Завояваните места имат и финансово изражение 1500 долара за трето място и 1000 за четвъртото. Съставът, с който се представихме е изцяло от самодейци на възраст от 16 до 54 години», разказа Васил Василев.
„Участието на кърджалийския танцов ансамбъл в подобна мащабна проява е похвално. Престижна е и завоюваната награда, която е повод, ние кърджалийци да се гордеем”, заяви инж.Азис. Според него призът има стойност, както за региона, така и за страната. „Явно, ние от България имаме нужда да се доказваме навън, за да почувстваме колко сме добри”, изтъкна градоначалникът и подчерта, че Кърджали има нужда от такива моменти на гордост, а самодейците ни от подобна оценка, която да вдигне самочувствието на хората от региона.
Градоначалникът благодари на Васил Василев за добре свършената работа. „Радостта ни е голяма, благодарността също. Да си пожелаем успехи и на други международни форуми”, каза още инж.Хасан Азис.

Още снимки
 Прочитания: 1602 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign