Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Фотоконкурс "Приятели" Кърджали 2014 -2015

 10 Октомври 2014

ФОТОКОНКУРС „ПРИЯТЕЛИ”
Кърджали 2014 - 2015

Организатор: Фотоконкурсът се организира от Дружество „Приятели на САЩ”- Кърджали по случай 25 години от учредяване му в сътрудничество с Посолството на САЩ и Община Кърджали.
Цели: Фотоконкурсът цели да привлече за участие млади хора, които да покажат оригиналното си и творческо отношението към една ценност, каквато е приятелството; да стимулира развитието на фотографските им умения, и да им даде възможност за изява.
Условия за участие:
1. Възрастови групи: В конкурса могат да участват ученици от VІІ до ХІІ клас, разделени в две възрастови групи:
І група – от VІІ до ІХ клас
ІІ група – от ІХ до ХІІ клас
2. Изисквания към фотографиите:
2.1. Фотографиите трябва да отговарят на темата на конкурса.
2.2. Участниците в конкурса могат да изпращат само фотографии, направени от тях самите и върху които имат авторски права.
2.3. Ако на фотографията има заснети хора, организаторите приемат акта на изпращането и като декларация на участника, че те са съгласни на публикации с тяхното изображение.
2.4. Снимките могат да бъдат използвани некомерсиално в печатни и видео материали, популяризиращи конкурса.
2.5. Фотографиите трябва да бъдат във файлов формат JPEG и да са с размер до 2400 пиксела по дългата страна. Не се допускат фотоколажи; снимки, ретуширани дигитално, с надписи и защитни знаци, с рамки и дати.
2.6. Допускат се до 3 цветни или черно-бели снимки от всеки участник. Не се допускат групови участия.
2.7. Приемат се фотосерии до 6 снимки, придружени от кратък текст. Те трябва да са с едно и също име и пореден номер. Една серия се счита за едно участие.
2.8. Всяка фотография трябва да е придружена със следната информация: наименование на снимката, трите имена на автора, клас, и-мейл адрес на автора, телефон за връзка.
2.9. Фотографиите трябва да се изпращат до 15 ноември 2014 г. на и-мейл адреса на Дружество „Приятели на САЩ”: office@bgfriendsofusa.com
Журиране и награди.
1. Победителите ще бъдат определени след решение на жури, съставено от професионални фотографи, специалисти в документалната и художествената фотография: Светлана Бахчеванова – собственик на уеб-платформа за документална фотография „Фотоевиденс”от Ню Йорк; Брет Бейкър – доброволец от Корпуса на мира, работил в Кърджали 2005-2007 г.; Росен Димитров – преподавател в НБУ-София.
2. Без оглед на броя и вида на снимките, един участник може да получи само една награда.
3. Най-добрите 10 фотоса във всяка възрастова група ще получат грамота и ще бъдат показани в изложба по време на Месеца на Америка в Кърджали през февруари 2015 година.
4. Първите три места във всяка възрастова група ще получат награди и грамоти. Прочитания: 1502 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign