Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Стартира проект “Новите приключения на Златноелечко”

 15 Октомври 2014

На 16 октомври /четвъртък/ 2014г. от 13:00 часа във фоайето на 2-я етаж на СОУ “Владимир Димитров – Майстора” официално ще стартира изпълнението на проект “Новите приключения на Златноелечко” на Регионална библиотека “Никола Йонков Вапцаров” – Кърджали. Проектът е финансиран по програма “Публики” на Национален фонд “Култура”. В рамките на проекта ще бъде написана и публикувана, не издавана до сега електронна книга в интернет медия, съдържаща 12 илюстровани приказки.
Автор на приказките е детската писателка Маргарита Павлова, а цветните илюстрации към тях ще бъдат създадени от младите таланти по приложни и изящни изкуства от СОУ “Владимир Димитров – Майстора”. Проекта цели да популяризира работата на съвременен местен български автор, чрез използване на иновативен културен продукт – интернет медия. Главната цел на проекта е да се привлекат нови потребители и участници в цялостния културен живот на България, като се съчетават и образователна, и творческа, и социална дейности.
Проектът “Новите приключения на Златноелечко” се реализира с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура”. Продължителността му е 3 /три/ месеца с начало 15 октомври 2014г. до 15 януари 2015г.


 Прочитания: 1816 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign