Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Завърши VІІ Национален празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”

 20 Октомври 2014

Общо 665 деца на възраст от 6 до 18 години се включиха в двата конкурса за рисунка и фотография от седмото издание на Националния празник на детското изкуство „Вълшебният свят на Родопите”.
Организатори на събитието бяха Министерството на образованието и науката, Национален дворец на децата, Регионален инспекторат по образование Кърджали, община Кърджали и Обединен детски комплекс.
Двете изложби бяха открити на 17 октомври в обединен детски комплекс. Официални гости на събитието бяха кметът на Кърджали инж.Хасан Азис, заместник-кметът Елисавета Кехайова, Сашка Тръпкова – началник на РИО. Присъстваха много гости от страната, учители, деца, родители.
Участие в Националния конкурс за детска рисунка „Вълшебният свят на Родопите” взеха над 450 рисунки на деца от 30 населени места от 15 области от страната– Бургас, София, Пловдив, Стара Загора, Търговище, Ловеч, Варна, Пазарджик, Разград, Перник, Кюстендил, Добрич, Велико Търново Шумен и Кърджали. Класиране за школи и училища в две категории – изобразително и приложно изкуство. Жури в състав – Пенка Атанасова и Иван Стоянов определиха най-добрите от тях.
В конкурс по фотография „Фотоприказки” участваха 215 фотографии от 16 населени места от 10 области от страната – Пловдив, Стара Загора, Варна, Разград, Сливен, Ямбол, Кюстендил, Велико Търново, Хасково и Кърджали. Фотографиите бяха класирани в две категории – „Природа и пейзаж” и „Художествена фотография” от фотографите Петко Борисов и Мехмед Реджеб, членове на журито.
В двата конкурса бяха връчени над 50 награди за І,ІІ,ІІІ място и поощрителни награди. Част от тях бяха връчени от кмета на общината инж. Хасан Азис и заместника му – Елисавета Кехайова. Отличените получиха енциклопедии, специализирана литература, бои, пастели, стативи, слушалки.
Бяха връчени и 7 специални награди в двата конкурса – на Министерството на образованието и науката, на Национален дворец на децата, на кмета на Община Кърджали, на Регионален инспекторат по образование, на в-к „Нов живот”, на ТВ „Източни Родопи” и на ОДК.
За всички наградени ученици и техните ръководители кметът на Община Кърджали даде официална вечеря, а на 18.10. /събота/ гостите на града посетиха организирано скалния град Перперикон.

Още снимки
 Прочитания: 1415 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign