Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Тържествена сесия по повод 21 октомври – Ден на Кърджали

 21 Октомври 2014

С химна на Р България и на Обединена Европа започна днешната тържествена сесия на Общински съвет Кърджали, посветена на 21 октомври – Деня на Кърджали и 102 години от освобождението на града. Първи към присъстващите в залата и към всички кърджалийци, чрез прякото предаване на тържествената сесия по кабелната мрежа на радио Кърджали, се обърна председателят на Общински съвет Раиф Мустафа. В словото си той припомни важността на историческата дата 21 октомври и се обърна към присъстващите общински съветници с думите:
„На нашите плещи, като местна власт, лежи тежката отговорност да превърнем Кърджали в европейска община с добри условия за инвестиции, които ще спомогнат за осигуряване на по-качествен живот на вас, на вашите деца и родители.
Градът ни през изминалите години видимо променя облика си. Общинското ръководство продължава да осъществява последователна политика за развитието и просперитета на Кърджали, чрез реализиране на проекти с европейско и национално финансиране, свързани с инфраструктурата, опазване на околната среда, повишаване стандарта на живот. Вярвам, че всички ние искрено желаем Кърджали да има икономически просперитет и социален напредък, да бъде спокоен и мирен град. Това обаче можем да постигнем заедно, с усилията на всеки от нас.
Уважаеми дами и господа, щастлив съм, че като председател на Общинския съвет имам възможността първи да ви поздравя с Деня на Кърджали и да ви призова да изразим още веднъж своята признателност към всички, които преди 102 години възкресиха града ни.
Честването на освобождението е един от многото празници, които отбелязваме обединени от общи идеи и усилия за свобода и развитие. Позволете ми още веднъж да честитя празника и да ви пожелая здраве мир и спокойни дни, на вас и вашите семейства. Честит празник!”
След тези свои думи председателят на Общински съвет - Кърджали Раиф Мустафа откри тържественото заседание.
На него присъстваха 39 от общо 41 общински съветници и много официалните гости. Сред тях избраните за народни представители в 43 НС Ердинч Хайрула, Шабанали Ахмед и Мустафа Ахмед от ДПС и Цвета Караянчева от ПП ГЕРБ, областният управител Бисер Николов и заместниците му Назми Мюмюн и Муса Сеидахмед, омбудсманът Хакив Емин, кметове на общини и председатели на общински съвети, бившите кметове Милан Миланов, Расим Муса, Румен Димитров. В залата бяха и почетния граждани на Кърджали Петър Филипов, зам.-председателя на партия АБВ и бивш министър на вътрешните работи Румен Петков, представителите на религиозните общности отец Петър Гарена, отец Боян Саръев и Бейхан Мехмед, просветни и деятели на културата, и граждани.
Тържествената сесия бе уважена и от представителите на побратимените ни общини Комотини, Р Гърция и Текирдаг, Р Турция. Делегацията от Комотини бе водена от зам. -кмета Димитрис Поликиарис, а на община Текирдаг от общинския съветник Мюмюр Каравели. Гости на тържественото заседание бяха и делегациите от гр. Одрин, Р Турция, водена от кмета Реджеп Гюркан и от Мароня, Р Гърция, начело с кмета Янис Ставридис.
Тържественото заседание протече при дневен ред от три точки, включващ слово на кмета на община Кърджали инж. Хасан Азис, приветствия от страна на гостите на заседанието и предложения за удостояване на званието „почетен гражданин на община Кърджали”.
За празника на града бяха получени и много поздравителни телеграми. Сред тях от президента на Р България Росен Плевнелиев, от кметове на общини в област Кърджали и от страната, от председателя на СБУ към КНСБ Янка Такева, от асоциации и сдружения.


Още снимки
 Прочитания: 1659 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign