Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Областната организация на БЧК със златен медал за 100-годишния си юбилей

 24 Октомври 2014

„136 години – Български червен кръст, 100 от тях на БЧК-Кърджали”. Така с едно изречение може да бъде именувана юбилейната среща на местната червенокръстка организация по повод кръглата годишнина от създаването си, която се проведе в Регионалния исторически музей снощи.
Тя бе удостоена с присъствието на цялото национално ръководство на БЧК в лицето на председателя - магистър фармацефт Христо Григоров, генералния директор Красимир Гигов, неговите заместници, председателя на младежката организация Кристиян Пеняшки.
Две са новините от събитието. По повод 100-годишнината от създаването си БЧК-Кърджали бе наградена със най-високото отличие – „Златен медал”. А председателят на хуманитарната организация Христо Григоров е избран за будител на 2014 година, съобщи генералният директор на БЧК Красимир Гигов.
По време на юбилейната среща, освен със златния медал, с който бе наградена кърджалийската организация, за добра и всеотдайна работа с грамоти бяха отличени изпълнителният директорът на областната структура Жана Чакърова, ветеранът червенокръстец Мария Белева и председателят на БЧК-Ардино.
Преди това председателят на националното ръководство на БЧК Христо Григоров, председателят на Областната организация д-р Тодор Черкезов и генералният директор Красимир Гегов дадоха пресконференция.
„Силата на нашата организация е в доброволчеството и благодарение на него ние успяхме да помогнем на хората в нужда, както успяхме да помогнем и на държавните институции. Кърджалийската организация е една от изключително стабилните структури на БЧК, която винаги е била, е, ш вярвам че ще бъде с протегнати ръце към всички хора, които имат нужда от помощ”, каза Христо Григоров.
По време на юбилейната среща участниците в нея изгледаха мултимедийна презентация за историята на БЧК-Кърджали. За нея разказа и председателят на Областната структура на БЧК д-р Тодор Черкезов.Още снимки
 Прочитания: 1770 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign