Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Добри практики и качество на услугите в областта на ранното детско развитие и образование обсъждаха в Кърджали

 24 Октомври 2014

Днес Кърджали бе домакин на обучително – дискусионна работна среща на тема „Добри практики и качество на услугите в областта на ранното детско развитие и образование” по проект „Обмен и сътрудничество за подобряване и благосъстоянието на децата”, финансиран по ОП ”Развитие на човешките ресурси”.
Участваха представители на местни неправителствени организации от няколко области Кърджали, Стара Загора, общински специалисти в сферата на социалните дейности, експерти от РИО Кърджали, училищни директори и директори на детски градини, психолози, педагогически съветници, ръководители на ЦОП, Центрове за работа с деца със специфични потребности и др. Гостите бяха поздравени от зам.-кмета Елисавета Кехайова, която подчерта, че разширяване на социалните услуги са приоритет в дейността на община Кърджали.
„Няма значение кой предлага услугата, дали общината или неправителствена организация, важното е да има добър резултат. Тук в Кърджали има много добро сътрудничество между общината и НПО, сподели по време на дискусията и Росица Средкова, председател на УС на Сдружение „Инициатива за развитие – Кърджали решава”.
„Целта на проекта е да се направи не само по-точна картина на състоянието на практиките и услугите в България, но и да се представят добрите европейски практики с елементи на иновативност, прилагани в други страни – Ирландия, Шотландия, Босна и Херцеговина, Румъния и област Добрич - България”, коментира Маруся Цветкова от Национална мрежа за децата и ръководител на проекта.
По време на срещата бяха обсъдени възможности за адаптиране и трансфериране на добрите практики, предизвикателства и препоръки за подобряване качеството на услугите в областта на РДОГ и предотвратяване отпадането на ученици.


Още снимки
 Прочитания: 1779 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign