Панорамен изглед на Кърджали


Начало Новини

Учителката по история от Езиковата Станка Вълова носител на националната награда „Даскал Ботьо Петков”

 30 Октомври 2014

На днешното заседание на педагогическия съвет по повод 1 ноември - Деня на будителя, в ГПЧЕ "Христо Ботев" в Кърджали тържествено бе връчена националната награда "Даскал Ботьо Петков" на преподавателката по история и цивилизация Станка Вълова. Отличието тя получи от Боян Ботйов - председател на Общонародната фондация "Христо Ботйов" - учредител на наградата и пряк потомък на поета. В присъствието на директора на училището, на представители на Регионалния инспекторат по образованието и на общинската администрация, Вълова получи бронзов плакет с образа на даскал Ботьо Петков и почетна грамота.
”Радвам се, че получавам тази награда лично от председателя на Общонародна фондация „Христо Ботйов“ господин Боян Ботйов, правнук на генерал Кирил Ботев, брат на Христо Ботев. Приемам я не само като отличие лично за мен, но и като награда за младите хора, носещи ботевското вдъхновение и историята в душите си, като награда за моите колеги, следовници на възрожденския дух, за всеотдайния им труд в семейството на Ботевите потомци и не на последно място като отличие и за ръководството на Гимназията, директора Йорданка Чавдарова и помощник-директора Радка Попгеоргиева за безрезервната помощ, подкрепа и съдействие”, каза Станка Вълова, която е дългогодишен преподавател в езиковата гимназия в Кърджали и
ръководител на клубовете "Млад историк" и " Родолюбие", с 34-годишен опит.
Г-жа Вълова бе поздравена лично от директора на гимназията Йорданка Чавдарова, експерта в регионалния образователен инспекторат Даниела Апостолова и от директора на дирекция „Хуманитарни дейности” в общинска администрация Кърджали Ширин Сюлейман. Специален поздравителен адрес до отличената бе изпратен и от заместник- министъра на образованието и науката Ваня Кастрева.
Тази година е шестнайсетата поред, в която Общонародната фондация награждава с плакет и почетна грамота изявен учител в хуманитарната сфера.

Още снимки
 Прочитания: 2462 пъти


2018-2024 © Община Кърджали, Всички права запазени.Webdesign